Geschiedenis

Al bijna 50 jaar is van der Hoef het vaste adres voor al uw sportbenodigdheden. De winkel is gestart door Lolke van der Hoef senior en zag er in die tijd wel wat anders uit. Naast de sport hield Lolke zich namelijk ook bezig met lederwaren en zonwering. Tot op de dag van vandaag is hij nog niet helemaal uitgewerkt en doet hij hier en daar nog opdrachten in leder of zonwering. Ook zijn vrouw Froukje heeft altijd in de sportwinkel gestaan en menig klant geholpen. De sportwinkel zelf is inmiddels over genomen door zijn zoon Tinus van der Hoef. Zodra hij mocht en kon, stond hij naast pa en ma in de winkel te helpen. Hij kreeg verkering en al snel stond zijn vrouw Jannie aan zijn zijde. Toen Lolke en Froukje de pensioenleeftijd al voorbij waren werd heeft Tinus de winkel officieel over genomen van zijn ouders. Samen met zijn vrouw Jannie staan zij nu al weer jaren aan het roer.
Bijna 20 jaar geleden is Jelmina Kootstra een vast gezicht geworden voor de sportwinkel. Gekend en geliefd door vele klanten, noemen we haar Mina. Een trouwe kracht die een waar hart aan de zaak toe draagt en niet meer uit het meubilair weg te denken is.
De sportwinkel heeft hele goede, maar ook mindere tijden gekend. Ze bikkelen door de economische crisis heen en weten altijd het hoofd boven water te houden.
Na zoveel jaren is Sporthuis van der Hoef toch wel een stukje geschiedenis van Gorredijk en komt men graag voor dat extra stukje service, de expertise en de uitgebreide kennis op het sportgebied.
We hopen dat de winkel nog vele jaren op zijn vaste stek in de Hoofdstraat mag blijven voort bestaan.